Alice in Bitcoinland

Bulgarije kan een kwart van zijn staatsschuld terugbetalen met de Bitcoins die het de voorbije jaren van criminelen heeft geconfisceerd. Als het nog even wacht op de voorspelling van 100.000$ voor Bitcoin, vegen ze hun hele staatsschuld ermee uit. Je waant je dezer dagen als Alice in Wonderland.

Maar helemaal ongezien is het niet. Ik herinner mij hoe in 1989 de grond van de Belgische ambassade in het Ginza district van Tokyo zoveel waard was dat ook de Belgische Staatsschuld toen met 10 of 15 % kon gereduceerd worden.

Dat was op de top van Japanse huizen- en aandelenmarkten in 1989 en bijna 30 jaar later staan we nog altijd 50% ONDER deze topkoersen.

Cashen lag destijds voor de Belgische Staat emotioneel moeilijk omdat het een gift was van Keizer Hirohito aan Koning Boudewijn. Men heeft de opportuniteit laten voorbij gaan al heb ik ergens gelezen dat de ambassade later toch enigzins werd verplaatst.

Nog uit het wonderlijke land van Alice : Hypnose-therapeuten draaien overuren om radeloze Bitcoiners hun vergeten paswoorden te laten herinneren. In geval van succes vragen ze 5 % van de winst bovenop het gewone tarief. In het andere geval is de prognose slecht. Deze coiners lopen sowieso het risico hun verstand uiteindelijk te verliezen.

Er is een enorme hype in bitcoin en allerhande cryptovaluta. Enkele pioniers, zoals Charlie Lee van Litecoin, hebben de voorbije weken al hun cryptovaluta verkocht aan de huidige koersen. Het slimme geld stapt uit en maakt plaats voor ... minder slim geld.

Het is overduidelijk dat Bitcoin en andere cryptovaluta de show hebben gestolen van goud en edelmetalen. Het slimme geld is op dit moment echter winsten aan het nemen in crypto's en positioneert zich in de edelmetaalmarkten die onder de radar vliegen en aan het uitbodemen zijn.

De voorbije Analyse edities bespraken gedetailleerd de laatste evoluties in de crypto- en edelmetaalmarkten.

 

Onontdekte Aandelen: Update selectielijst
Een nieuw begin ?

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar

Aanvragen
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner
Vandamme_Jeroen Oil prices are 45% lower than in the summer of 2008. Today, in Belgium, diesel prices are the highest ever.… https://t.co/eqrOmiZ2uU
Vandamme_Jeroen Financial Markets: Year To Date returns. Retweet if you are hodling Rhodium. "Like" if you are hodling crypto. I… https://t.co/N0lQnnppBt
Vandamme_Jeroen @maartenverheyen @AmirAdnani . @AmirAdnani is one of the biggest bullshitters in the junior mining world. I would r… https://t.co/vymhKSg8Sg
Vandamme_Jeroen @jvluijmans @vince_ceulemans More waiting obviously...
Vandamme_Jeroen @Limitless_HC @Rrooze because it could not deliver on the hype.
Vandamme_Jeroen @rhum01 Thanks for joining the fun! We've been talking about #rhodium since january 2017.
Vandamme_Jeroen RT @vince_ceulemans: #Rhodium $2.585, how something boring can be exciting too. "It’s waiting that helps you as an investor, and a lot of p…
Cron Job Starts