Analyse 1.627: Het probleem met Deutsche Bank

Ik heb een heel andere visie op beleggen en risico dan main stream. Aandelen zijn altijd riskant maar zeker aan de huidige koersen.

Obligaties zijn normaliter niet bijzonder riskant maar de woorden 'normaliter' en 'obligaties' mag je niet bij elkaar plaatsen. Die horen al lang niet meer samen. Met andere woorden, ik vind obligaties riskant tot zeer riskant aan de huidige koersen.

Bovenstaande citaat komt uit de meest recente Analyse nieuwsbrief.

Europese bankencrisis 2.0

Analyse nieuwsbrief n°1627 bespreekt enkele huizenhoge problemen in de Europese bankensector. Hoe Italiaanse spaarders nu al compleet verrast worden en al hun spaargeld verliezen bij bankherstructureringen en waarom dit nog maar de eerste veldslag is in een nieuwe Europese bankencrisis.

De nieuwe Europese bankencrisis zal Italië én uiteindelijk ook Europa ver overstijgen.

Hebt u de koersgrafiek van Deutsche Bank al eens bekeken? Noteert al onder de laagste niveau's van 2008 ! Het geeft al een indicatie maar er is meer op komst. 

Daarnaast bespreken we nog enkele andere risico's die veel beleggers niet zien.

Berenval en koersexplosies in goudmijnaandelen

We hadden het ook over de berenval in de goudmijnaandelen die we op de koersbodem van 19 januari zo hadden gecatalogeerd. Dat was de conclusie van ons eerste publieke interview in 8 jaar.

Veel beleggers verkeerden op dat moment in paniek. Marktcommentatoren, die bijna elke dag van mening wijzigen, plaatsten zichzelf en vele toehoorders op het verkeerde been.

We schreven toen in een artikel op de website dat het een irrationele en blinde verkoopgolf was, gestuurd door fondsbeheerders en flitshandelaars, en dat er géén enkele fundamentele reden was voor de enorme koersdalingen in de goudmijnsector.

Sinds 19 januari ging de goudmijnindex bijna 40% hoger en geen enkel goudmijnaandeel werd verkocht uit de AnalysePortefeuille.

 

In Analyse 1627 analyseren we nog een bijkomende beleggingskans in de grondstoffensector.

Analyse n°1627 werd vorige week per post verstuurd naar de abonnees.

Abonneren op Analyse kunt u eenvoudig via volgende pagina.

FondsenAnalyse n° 8: Nieuwe gouden kernpositie
Deze goudmijnaandelen mijd je best!

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar

Aanvragen
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner
Vandamme_Jeroen @Rrooze @maartenverheyen Welke aflevering vond je de beste?
Vandamme_Jeroen @Rrooze @maartenverheyen Tx voor info maar... 9 afleveringen van 2 uur?! 18 uur docu over vetter eten, vasten en ko… https://t.co/AlACZcBJvA
Vandamme_Jeroen @Rrooze Interesting! Just found the docu at length here: https://t.co/vKbBRT66oS
Vandamme_Jeroen @Rrooze @PriceIsPrimary Probably due to Information Overload ? Most investors still don't know about the existence… https://t.co/Bcs4oKH1JB
Vandamme_Jeroen Commodity carnage anyone? Rhodium says: BITE ME ! Rhodium price up yesterday & up today. Highest price in 7 years… https://t.co/2AVMR2MlWt
Vandamme_Jeroen New publication on the website for members. Covering the markets: collapse in Turkey, commodity markets, crypto & e… https://t.co/NV72zt637Y
Vandamme_Jeroen @quakes99 You forget #Rhodium. Up today & up yesterday. Highest price in 7 years! If there would be as much retail… https://t.co/ZhLubZbCWc