Analyse Nieuwsberichten

Analyse nr. 1827: Winstname op International Seaways

De Analyse editie is terug na een deugddoend verlof.

Sinds het uitbreken van het Russisch-Oekraïense conflict werd er in de Analyses vele malen op gewezen dat dit voor grote problemen zou zorgen in de energiemarkt, de voedselsector (twee zaken die evident geworden zijn, de energiecrisis voorlopig duidelijker dan de landbouw/voedselproblematiek), maar er werd ook in de publicaties uitgelegd dat het militair conflict en de sancties van de Westerse landen tot grote tekorten zouden leiden in de scheepvaart, meer bepaald in energietankers.

Sinds deze zomer zijn de aandelen van tankerrederijen enorm aan het floreren. De tarieven voor het gebruik van energietankers nemen sterk toe van de zeer lage niveau's in het begin van dit jaar. Zoals aangestipt in eerdere Analyse edities wordt een eerste winstname genomen in International Seaways, het aandeel dat met voorkeur werd geselecteerd om deze sector te bespelen.

Verder in deze Analyse editie wordt gefocust op een goudexploratieaandeel die de voorbije jaren significante goudontdekkingen maakte in een nieuw gouddistrict. Door de malaise in de exploratieaandelen viel dit aandeel zeer sterk terug.


Analyse editie nummer 1827 is in zijn geheel te lezen in het Ledenmenu. Net als 263 andere publicaties.


Bron grafiek: www.stockcharts.com

Extreem lage voorraden in industriële metalen
Analyse nr. 1826: Goud bewaren in totalitaire tijd...

Ontvang een gratis proefexemplaar en ontvang nu ook onze nieuwsartikels

Schrijf u nu in 
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
 
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner