Don't follow the hype

Vriend en vijand die het wou horen, weet dat Kirkland Lake Gold ons favoriete goudmijnaandeel was voor 2017. En dat het onze favoriete goudaandeel bleef voor 2018.

De goudprijs blijft kwakkelen maar Kirkland Lake Gold speelt de pannen van het dak.

Terwijl beleggers volledig gefocust zijn op beurshypes zoals Tesla is een goudbedrijf met een 100 jaar (!) oude goudmijn het ene na het andere doelpunt aan het scoren.

Vergelijk maar even de recente evolutie van de beurskoers van Tesla met Kirkland Lake Gold.

Kirkland_vs_Tesla_since_2016.png

Bron grafiek: www.stockcharts.com

 

Een ongeschreven beurswet zegt dat het nooit slim is om de grootste hypes op de beurs in je eigen portefeuille te hebben.

Analyse lezers kunnen de vele artikels over Kirkland Lake Gold herlezen in het Ledenmenu (zie: onder andere Analyse editie nr. 1660, 1683, 1690,1691, 1701, 1708) en artikels op de website. Zoals dit artikel toen we onze Kirkland positie eind vorig jaar voor een laatste keer verhoogden en daar veel vragen over kregen waarop we reageerden.

Na deze fenomenale run in Kirkland Lake Gold volgen nu uiteraard de logische vragen wanneer en  of het interessant is om winst te nemen. Zoals hieronder deze lezersvraag die we beantwoorden.

 

Beste,

Ik ben abonnee sinds een tweetal jaar. Nog eens dank voor de interessante info!

Ik had graag volgende vragen aan u gesteld:

- Ik heb XXX aandelen Kirkland Lake Gold, waarvan het grootste deel gekocht in oktober 2016. Ik heb hierop een belangrijke winst.
Ik las in de Financial Times dat men verwacht dat de winsten van de goudmijnbedrijven zullen afnemen door hogere kosten (stijgende olieprijs).
Hoe zijn uw verwachtingen voor dit aandeel? Zou u adviseren om toch voor een deel winst te nemen ?

- Enkele jaren geleden kocht ik een aantal aandelen van Harmony (goudmijnbedrijf uit Zuid-Afrika). Ik lees dat u de situatie in Zuid-Afrika niet positief inschat. Zou u adviseren dit aandeel te verkopen?

Alvast dank voor uw antwoord!

Een Analyse lezer

 

Meldt aan om verder te lezen of wordt abonnee.
Krijg meteen toegang tot alle analyses en voordelen voor abonnees.

Een idee uit India
Heeft iedereen gedaan met verkopen?

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar

Aanvragen
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner
Vandamme_Jeroen @ErikMaertens60 Die goede herinnering kunnen ze niet confisceren, Erik. En gelukkig zijn er nog veel andere mooie landen om naar te reizen.
Vandamme_Jeroen Paper money eventually returns to its intrinsic value = trash. https://t.co/9zIZ6aGLYk
Vandamme_Jeroen @jvluijmans Volledig mee eens. Gents vastgoed belachelijk duur, ook op internationale schaal. https://t.co/vMOy06H64G
Vandamme_Jeroen "The whole retire early thing is unimportant to me. It's more about gaining control of your time." "We've just cho… https://t.co/O8t7T8gUxf
Vandamme_Jeroen @oscartangoatc Bedankt voor de geruststelling :-) Het nieuws was misschien wat met de haren erbij gesleurd...
Vandamme_Jeroen Daar zit een haar in de boter... Geen haar op mijn hoofd dat er nog aan denkt om naar Zuid-Afrika te gaan. https://t.co/g8w3E3bJOY
Vandamme_Jeroen @vince_ceulemans Slow but steady. It still feels like testing before a big move.
Vandamme_Jeroen "South Africa unexpectedly fell into first recession since 2009." "Agriculture recording an annualized 29% contract… https://t.co/DnUAna6XmF