Een zilvermijnaandeel verkopen

Tijdens de presentatie vorig jaar in september stelde ik een lijst van 10 aandelen voor.

Zoals eerder al gezegd gingen die opvolging genieten, enkel op in mijn ogen cruciale momenten, maar minder frequent zoals de beleggingen uit onze AnalysePortefeuille.

Excellon Resources, een zilvermijnaandeel uit die lijst, stijgt vandaag 7%. Tegen de stroom in want de edelmetaalaandelen daalden de voorbije handelsdagen.

Excellon Resources springt vandaag hoger na dit artikel op de veelbezochte Amerikaanse website van King World News.

Dit aandeel wordt gepromoot door deze nieuwssite.

Ik was al aan het zoeken naar een exit-strategie voor Excellon Resources want het bedrijf ontgoochelde twee weken geleden met productiecijfers. Het aandeel daalde op die bekendmaking 20% maar herstelde intussen. Het is in dit koersherstel dat het beter is om te verkopen.

Ja, Excellon heeft een high grade zilvermijn en ja, Eric Sprott is grootaandeelhouder. Twee argumenten waarmee King World News het aandeel promoot.

Maar niet alles wat Eric Sprott koopt, verandert meteen in goud. En ik kan ook niet alles kopen/houden wat Eric Sprott koopt.

Niet alles wat in het artikel staat is trouwens correct. De CEO van Excellon wordt geciteerd: "our production is stabilized and ramping up."

Niet dus, want de recente productiecijfers daalden en waren ontgoochelend.

Het zou me zelfs niet verwonderen als het bedrijf met de promotie via KWN komt om hun zwakke productieresultaten te verdoezelen en hun aandelenkoers tijdelijk op te krikken.

Het toont nog maar eens aan dat er zoveel aandelentips te vinden zijn op het internet. Information Overload.

Veel inhoud over beleggingen wordt opgekocht, zeg maar omgekocht, door de bedrijven die nieuwssites sponsoren.

Je loopt dan beter niet de meute na.

Soit, het lijkt beter hier afscheid te nemen van Excellon Resources en te verkopen aan de onwetende beleggers die vandaag de koers opdrijven.

De andere aandelen uit de besproken lijst blijven behouden. 5 aandelen noteren voorlopig met winst, 3 met verlies en op 1 aandeel werd al met winst verkocht.

 

 

Spoken in de Pilbara
BitConnect car talk

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar

Aanvragen
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner
Vandamme_Jeroen De economische fundamenten zijn stevig* *Gelieve te negeren dat deze fundamenten op een vulkaan zijn gebouwd. https://t.co/lnrBQRcl6J
Vandamme_Jeroen Some trade gaps have been filled + a normal but no impressive bounce yet. Not filling all trade gaps would make thi… https://t.co/JzBs9XK0BY
Vandamme_Jeroen RT @kristiebatten: Interesting slide from Robert Friedland about how much metal each person born today will use in their lifetime #MiningIn
Vandamme_Jeroen @roelzns Ik weet niet in welke context deze quote kwam, maar is inderdaad niet echt wijs.
Vandamme_Jeroen "Financiële Markten hebben de onvoorstelbare gave om het maximum aantal beleggers steeds nét voor de top te verleid… https://t.co/rEtqZVxf4K
Vandamme_Jeroen RT @jessefelder: 'The entire $2bn+ short volatility ETP complex could potentially be wiped out overnight.' - @ArtemisVol October, 2015 http…
Vandamme_Jeroen "You look at the charts of the short volatility funds and it looks like a Bernard Madoff chart". https://t.co/9FGbACv1FQ