Analyse Nieuwsberichten

Er is iets speciaals aan het gebeuren

De situatie met biljoenen dollars en euros aan negatieve rentes is nooit eerder gezien in de financiële geschiedenis. Door de alomtegenwoordige negatieve rentes komen de banken, vooral de Europese, in de problemen.

Vele banken hebben moeite om de negatieve rentekosten door te rekenen aan hun cliënteel. Als de banken het teveel doorrekenen, riskeren ze een bankrun. Hun aandelenkoersen kelderen naar nieuwe dieptepunten.

De Europese centrale bank zit echt in een patstelling. Laten ze de rentes nog meer negatief worden, dan zullen de banken des te meer in de problemen komen.

En wat dan gezegd van de pensioenfondsen die met al die negatieve rentes steeds meer risico’s in hun portefeuilles moeten nemen op hun vooropgestelde rendementen te behalen.

Het is een mirakel dat er nog geen nieuws is van fondsen die overkop zijn gegaan, maar misschien verandert dit tegen het einde van de maand of het einde van het kwartaal.

Anderzijds, laten de centrale banken de rentes opnieuw wat stijgen dan gaan de overheden met hun begrotingstekorten weer in de problemen komen en gaat de inflatievrees terug de hoogte in. Ze zullen dus met speciale maatregelen moeten komen en het is afwachten hoe de markten hierop zullen reageren.

Je gaat best ervan uit dat heel wat scenario’s mogelijk zijn. Het eindscenario lijkt onvermijdelijk een reset van het monetaire systeem, maar dit wordt door centrale banken en overheden dermate op de lange baan geschoven dat we als beleggers oog moeten hebben voor allerhande scenario’s op tussentijdse termijnen.

We voeren enkele belangrijke transacties door in onze AnalysePortefeuille vanwege de uiterst onzekere financiële omgeving.

Om dit artikel verder te kunnen lezen heb je een inschrijving voor Analyse nodig.

Analyse - 6 maandelijks (€ 235.85)
/ 6 maanden
Analyse - Jaarabonnement (€ 355.66)
/ 1 jaar

Om dit artikel verder te kunnen lezen heb je een inschrijving voor Analyse nodig.

Analyse - 6 maandelijks (€ 235.85)
/ 6 maanden
Analyse - Jaarabonnement (€ 355.66)
/ 1 jaar

 

 

Klimaatbelegging Rhodium explodeert boven 5000 $
Als China en de VS vechten om een been, gaat goud ...

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar en ontvang nu ook onze nieuwsartikels

Schrijf u nu in 
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
 
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner
 
Copyright 1981 - 2019
Cron Job Starts