Kaminak Gold spurt 26% hoger na overnamebod Goldcorp

Het begint stilaan routine te worden. Dit is het vierde overnamebod in de AnalysePortefeuille sinds oktober vorig jaar.

Op een goed half jaar tijd werden nu al vier goudmijnaandelen uit onze aandelenportefeuille overgenomen. Het zal daar niet bij stoppen. 

Na St. Andrew Goldfields, Lake Shore Gold en Claude Resources is er nu ook een overnamebod op Kaminak Gold.

De fusie & overnamegolf in de goudmijnsector is begonnen en de focus ligt momenteel vooral op de Canadese goudmijnen waar we de afgelopen maanden zeer positief over waren.

Het grote Goldcorp doet een overnamebod op Kaminak volledig in aandelen en ter waarde van ongeveer 520 miljoen Canadese dollar. Het aandeel Kaminak Gold steeg gisteren na dit nieuws meteen 26% hoger. 

Kaminak Gold was begin 2014 één van de eerste goudmijnaankopen in zéér lange tijd nadat de grote berenmarkt in goudmijnaandelen door de AnalysePortefeuille goed werd vermeden. Op de grafiek zie je duidelijk hoe toen zo goed als op de bodem aandelen werden opgevist aan 0,60 Canadese dollar.

20160513 Kaminak Gold 5Y

Voor een beleggingsportefeuille moeten zowel aandelenselectie, timing als de allocatie goed zitten en dat was hier opnieuw het geval. Veel beleggers die Kaminak al in 2011 of in 2012 kochten, hebben nu amper winst. 

Je moet laag kopen en hoog verkopen. Dat weet iedereen. Beleggingsregel nr. 1. Maar niet zo eenvoudig om in de praktijk om  te zetten...

Tijdens het begin van de hausse in Kaminak Gold werden voor de AnalysePortefeuille nog aandelen bijgekocht aan wat hogere koersen. Met onze gemiddelde aankoopkoers van 0,74 CAD hebben we toch intussen een mooi rendement van 243%.

We moesten even geduld uitoefenen met onze posities in Kaminak Gold, maar ook eind juli 2015 toonden we ons duidelijk positief toen we bij een technische analyse het volgende stelden: 

Kaminak Gold, met een veelbelovend goudmijnproject in de Canadese Yukon. Dit aandeel gaat momenteel fors lager. Maar de voorbije twee jaar waren er al mooie trading opportuniteiten.

Een nieuwe aankoopopportuniteit kondigt zich aan. Hoewel het aandeel al 2 jaar rond de bodem fluctueert, zie je zichtbaar de opportuniteiten bij elke significante correctie.

20150727 Kaminak 5Y Signed

Achteraf gezien was dat zo goed als op de laatste bodem van de markt en daarna ging het aandeel fors hoger.

Zoals gezegd zullen er nog overnames komen in de goudsector en de AnalysePortefeuille is hierop helemaal voorbereid.

Na aanmelding geven we onze visie wat nu te doen met de positie in Kaminak Gold. 

Meldt aan om verder te lezen of wordt abonnee.
Krijg meteen toegang tot alle analyses en voordelen voor abonnees.

Omega Perrigo: Coucke heeft de top afgebeten.
Let's show some money !

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar en ontvang nu ook onze nieuwsartikels

Schrijf u nu in 
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
 
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner