Analyse Nieuwsberichten

Onontdekte aandelen op het punt van ontdekking

Het Australische goudexploratiebedrijf Novo Resources vond vorige maand goud nuggets minder dan een halve meter onder de grond op hun landconcessies in West-Australië.

Sindsdien is het aandeel niet meer te houden. Novo's aandelenkoers vervijfvoudigde op enkele weken tijd.

20170824_Novo_6_month_chart.png

Chart courtesy @ www.stockcharts.com

 

Sommige geologen spreken van mogelijk de grootste goudvondst van de 21ste eeuw, alhoewel dit nogal voorbarig is. Maar beleggers zijn enthousiast geworden door een verhaal dat rond de Australische goudvondst hangt.

Quinton Hennigh, de CEO van Novo Resources en zelf een geoloog, is al jarenlang gebeten door de theorie dat West-Australië 3 miljard jaar geleden grensde aan Zuid-Afrika. Die theorie volgend, acht Hennigh de kans mogelijk dat naast de enorme goudvondsten in de Zuid-Afrikaanse Witwatersrand er ook nog gelijkaardige goudontdekkingen te maken zijn in West-Australië omdat beide gebieden ooit vlakbij zouden gelegen hebben toen goudmineralisatie zich in de aardkorst vormde.

De Witwatersrand werd wereldberoemd omdat er sinds de goudrush van 1886 meer dan 40% van het wereldwijde goud werd geproduceerd. Zelfs al wordt er maar een mini-Witwatersrand in Australië gevonden, dan nog zal de ontdekking enorme weerklank krijgen.

Als de theorie correct is en indien Novo effectief de West-Australische variant van de Witwatersrand gevonden heeft, dan is "the sky the limit".

Novo Resources heeft jarenlang zijn landconcessies in West-Australië verhoogd tot 12.000 vierkante kilometer, wat bijna evenveel is als de oppervlakte van Vlaanderen (13.000 vierkante kilometer).

Beleggen in aandelen die op het punt staan van een ontdekking is enorm fascinerend, het is énorm risicovol maar kan ook grote winsten opleveren zoals Novo nu bewijst.

Het Commodity Discovery fonds van Willem Middelkoop heeft een positie in Novo Resources.

Zoals jullie weten houden we midden september samen een presentatie-avond en ik twijfel er niet aan dat Willem gul met andere beleggingsideeën en aandelentips zal gooien.

 

Steekt de ontdekking van Novo het vuur aan de lont?

Ik kan moeilijk zeggen dat het aandeel Novo Resources op dit moment nog interessant is om in te stappen voor nieuwe beleggers. De aandelenkoers is fel vooruit gelopen terwijl het bedrijf nog veel te bewijzen heeft. De tijd zal het uitwijzen.

Maar als Novo met steeds meer bewijzen komt van een grote goudvondst zal dit niet alleen enorm winstgevend worden voor het bedrijf zelf. Het succes van Novo zal afstralen op de volledige goudsector en een rush ontketenen op exploratiebedrijven. De publiciteit die Novo met een mega goudvondst zou maken, kan aanzienlijke investeringsstromen op gang brengen richting de exploratiesector.

Exploratiebedrijven kunnen zo uitgroeien tot middelgrote of grote spelers in de mijnbouwsector. In de AnalysePortefeuille hebben we al enkele jaren een positie in Kirkland Lake Gold, een producerend goudbedrijf die het voorbije jaar mooie goudvondsten in Australië maakte. Ook al selecteren we binnen onze modelportefeuille meer stabiele mijnbouwbedrijven, ook deze hebben het potentieel om interessante nieuwe ontdekkingen te maken.

 

Grondstoffen zijn out?

Niet alleen de goudsector, maar de grondstoffensector in het algemeen is de voorbije jaren door beleggers in het verdomhoekje geduwd.

Een nieuwe generatie begint te denken dat metalen worden gemijnd op de blockchain en dat voedsel groeit in de koelkast.

"Grondstoffen zijn passé. Je moet beleggen in de FANG-aandelen, ze zullen blijven stijgen! Facebook, Amazon, Netflix en Google!"

Niets blijft altijd stijgen.

"Grondstoffen zijn passé." Excuse me?

De smartphone die je gebruikt om op facebook en amazon te surfen, de televisie voor Netflix, de laptop voor Google, binnenkort de zelfrijdende wagen of de nieuwste versie van Tesla.

Allemaal worden ze gemaakt van metalen.

Koper, zink, kobalt: de prijzen van basismetalen gingen de voorbije maanden al fors de hoogte in. De edelmetalen zullen binnenkort volgen.

Vorig jaar gaf ik een presentatie over de come-back van grondstoffen en het is aan het gebeuren.

Nu krijg ik meer en meer het gevoel dat de grondstoffenhausse een nieuwe fase ingaat en er wereldwijd ontdekkingen staan aan te komen.

De ontdekkingen zullen er komen omdat de exploratiebedrijven op hun beurt véél betere technologie gebruiken dan de voorbije decennia.

Veel beleggers denken dat exploratiebedrijven nog steeds bestaan uit een paar mensen met een pikhouweel die op goed geluk wat in de grond slaan.

Tegenwoordig gebruiken goudexploratiebedrijven vanop afstand bestuurde drones die via elektro-magnetische straling op zoek gaan naar nieuwe mineraalvondsten!

De bedrijven die de nieuwe grondstoffenontdekkingen zullen maken zijn zélf nog onontdekt en hun beurskoersen zullen als kometen in de lucht schieten. Hun succes zal afstralen op de volledige sector.

 

Discovery Lijst

Terwijl ik mijn presentatie aan het voorbereiden ben, ben ik wat ideeën aan het bijsturen.

De essentie van beleggen ìs je ideeën continu bijsturen.

Mijn presentatie zal nog steeds een nieuwe kijk bieden op onze modelportefeuille en de posities die het bevat.

Maar bijkomend zal ik  een persoonlijke selectielijst onthullen van exploratiebedrijven met groot potentieel: onontdekte aandelen die op het punt staan een nieuwe grondstoffenontdekking te maken.

Essentieel is dat deze bedrijven niet alleen het potentieel hebben van een nieuwe ontdekking, maar ook al ontdekkingen gedaan hebben en dat hun bewezen vondsten door de beurs momenteel sterk ondergewaardeerd worden.

Het is vaak niet te geloven hoe inefficiënt de beurs is en hoe de intrinsieke waarde van sommige bedrijven ondergewaardeerd wordt.

Hieronder biedt ik alvast één voorbeeld van zo'n onontdekt aandeel.

O ja, voor ik het vergeet: we hebben al heel wat inschrijvingen voor de presentatie-avonden in september goed ontvangen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, zowel op 12 september in Brasschaat als op 13 september in Oostkamp. Meer informatie over deze presentaties vind je hier terug.

https://www.analyse.be/analyse/Schrijf-u-nu-in-voor-een-presentatie-avond-met-jeroen-vandamme-en-willem-middelkoop

 

Om dit artikel verder te kunnen lezen heb je een inschrijving voor Analyse nodig.

Analyse - 6 maandelijks (€ 235.85)
/ 6 maanden
Analyse - Jaarabonnement (€ 355.66)
/ 1 jaar

Om dit artikel verder te kunnen lezen heb je een inschrijving voor Analyse nodig.

Analyse - 6 maandelijks (€ 235.85)
/ 6 maanden
Analyse - Jaarabonnement (€ 355.66)
/ 1 jaar

 

 

 

 

 

 

Corporate Action
Dollar dump

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar en ontvang nu ook onze nieuwsartikels

Schrijf u nu in 
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
 
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner
Cron Job Starts