Analyse Nieuwsberichten

Overname van Orca Gold: Update selectie onontdekte aandelen

Een klein jaar geleden verscheen een update over de selectielijst van exploratie-aandelen in de grondstoffensector (goud, zink, koper, zilver, kobalt, ...).

Sommige van deze geselecteerde aandelen werden met een verkoopadvies uit de lijst gehaald, anderen werden extra koopwaardig en kwamen zelfs in de AnalysePortefeuille terecht, en soms werden nieuwe aandelen opgenomen in deze lijst van "onontdekte aandelen".

Indien u de vorige artikels over deze aandelen wenst te herlezen, kunt u dit voornamelijk doen door via de website op de tag #ontdekking te klikken en de artikels onder deze noemer te bekijken.

Ook te herlezen: een uitgebreide update verscheen op 31 maart 2021 toen twee nieuwe aandelen werden voorgesteld (waaronder North Peak Resources) en drie eerder geselecteerde aandelen werden besproken (waaronder Orca Gold).

Op 30 december 2021 verscheen een nieuwe editie met focus op winstname in North Peak Resources en arbitrage naar een nieuwe goudexploratiebedrijf. 

Deze Analyse update focust echter op het recentelijke overnamebod op Orca Gold, een goudprojectontwikkelaar in Afrika. Perseus Mining deed een overnamebod op Orca Gold en de beurskoers schoot hoger.

Daarnaast wordt er ook een uitgebreide Analyse gedaan van een eerder besproken exploratieaandeel in de kopersector. Dit aandeel profiteert nu van een overnamestrijd rond belangen rond de Oyu Tolgoi kopermijn.  Oyu Tolgoi is één van de grootste kopermijnprojecten ter wereld.

Het grote Rio Tinto begint zijn kaarten op tafel te leggen en wij spelen mee...

De volledige nieuwste Analyse update is voor abonnees terug te vinden en te downloaden in het Ledenmenu bij "Analyse Publicaties".


Met vriendelijke groeten,

Jeroen Vandamme


Analyse nr. 1815: Tekort aan schepen op komst
Analyse nr. 1814: Chinese capriolen en Alibaba Gro...

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar en ontvang nu ook onze nieuwsartikels

Schrijf u nu in 
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
 
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner
Cron Job Starts