Jeroen Vandamme

JHKejZf4

Jeroen Vandamme was bijna één decennium werkzaam in de financiële sector,    waarvan 8 jaar in private banking. Hij werkte voor ABN AMRO Private Banking in België en Luxemburg, en werkte daarna ook voor Société Générale Private Banking. Bij deze laatste was hij onder andere verantwoordelijk voor de selectie in beleggingsfondsen. Jeroen onderhoudt talloze directe contacten binnen de fondsenwereld, van de grotere vermogensbeheerders tot de kleinere fondsenboetieks.

De sector van beleggingsfondsen kende de voorbije jaren een enorme groei. Wij zijn er stellig van overtuigd dat een onafhankelijke analyse noodzakelijk is om de beste fondsen te selecteren binnen de juiste sector én op het juiste beleggingsmoment.

Jeroen heeft een uitgesproken visie op de financiële markten. Hierbij staat het belang van macro-economische analyse centraal, in combinatie met een contraire beleggingsfilosofie en een fundamentele & technische analyse van de financiële markten.

Jeroen Vandamme behaalde het diploma van Licentiaat in de politieke wetenschappen aan de Universiteit van Gent. Hij studeerde verder ook bedrijfseconomie aan de Gentse universiteit.

Roland Vandamme

Roland Vandamme Bretton Woods foto Roland Vandamme studeerde economie aan de Universiteit Gent. Begin 1981 startte hij een nieuwsbrief naar Amerikaans voorbeeld met als doel zijn visie op de financiële markten over te brengen op hen die het wilden horen en er iets voor over hadden. Hij schreef vele jaren columns in diverse media. Concentreerde zich steeds verder op die 'onafhankelijke' nieuwsbrief Analyse.

Op herhaaldelijk aandringen van abonnees werd in 1999 een 'voorbeeldportefeuille' opgestart. Die is tot op heden bij wijze van spreken... de ten bagger voorbij. Ruim meer dan 1.000 procent rendement. Het begrip 'Ten Bagger' werd gelanceerd door Peter Lynch van Fidelity Magellan bij het begin van de jaren tachtig. In de periode dat Peter Lynch het fonds beheerde - tussen 1977 en 1990 - werd hij beroemd door zijn exquise selectie van aandelen die vertienvoudigden in koers. Ten baggers dus.  Het rendement van de AnalysePortefeuille is iets minder dan dat van Lynch, geen 29 % op jaarbasis maar toch een verdienstelijke 17 % gedurende nu toch al 17 jaar aan een stuk. Dat is zomaar geen gratuite bewering. De bewijzen zijn er.  Al is een verleden geen garantie voor een toekomst, het is toch al een begin.

Ontvang een gratis proefexemplaar en ontvang nu ook onze nieuwsartikels

Schrijf u nu in 
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
 
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner