FondsenAnalyse Nieuwsberichten

Update Tegendraads Beleggingsthema: Chinese aandelen

De Chinese aandelenbeurzen zijn de voorbije weken ingestort na een maandenlang stijging. Meer dan 30% daalden sommige Chinese beurzen, maar gisteren en vannacht stegen de Chinese aandelenbeurzen voor het eerst in lange tijd, met bijna 10% winst in twee handelsdagen. De Chinese overheid kondigt allerhande maatregelen aan om de beurscrash te stoppen. Hoe moet het nu verder? Hebben de Chinese aandelenbeurzen het ergste achter de rug?

In de tweede editie van FondsenAnalyse lanceerden we een viertal tegendraadse beleggingsthema's. Dit zijn beleggingsthema's waarover de meerderheid van analisten uitermate positief of negatief is terwijl onze analyses net het omgekeerde scenario verwachten. Op de financiële markten is de meerderheid vaak een kudde schapen die te laat de verkeerde kant uitholt.

Eén van de vier tegendraadse thema's ging over Chinese aandelen. Uiteraard waren we niet positief want de overdrijvingsfase in Chinese aandelen was compleet. Het was niet evident om een tegendraadse en dus negatieve visie te hebben want sommige analisten vonden het tegelijkertijd nog een moment om bij te kopen en vonden de Chinese beurs helemaal niet duur. Achteraf bleek dit de top van de Chinese aandelenmarkt te zijn.

De Chinese aandelenbeurs begon te wankelen maar de financiële markten en vooral de westerse media waren (en blijven) enorm gefocust op de Griekse crisis. De opkomende Chinese crisis werd door de media dus sterk onderbelicht. 

20150707 China crash

In FondsenAnalyse schreven we een verdere daling van de Chinese beurs te verwachten met tussentijdse scherpe  rally's (koersstijgingen). En we stelden een ETF (een passief fonds) voor die hiervan kon profiteren.

Na een bijna onophoudelijke daling van bijna 30% stegen de Chinese beurzen gisteren en vannacht tweemaal 5%. Dit loopt volgens het scenario dat we voor ogen hebben. Wat verwachten we nu? En welke is de unieke ETF die FondsenAnalyse het meest kansrijk acht voor een nieuwe beleggingsopportuniteit in Chinese aandelen?

Om dit artikel verder te kunnen lezen heb je een inschrijving voor Analyse nodig.

Analyse - 6 maandelijks (€ 235.85)
/ 6 maanden
Analyse - Jaarabonnement (€ 355.66)
/ 1 jaar
Analyse - Maandelijks (€ 42.45)
/ 1 maand

Om dit artikel verder te kunnen lezen heb je een inschrijving voor Analyse nodig.

Analyse - 6 maandelijks (€ 235.85)
/ 6 maanden
Analyse - Jaarabonnement (€ 355.66)
/ 1 jaar
Analyse - Maandelijks (€ 42.45)
/ 1 maand

Analyse 1.607: Een circus met clowns
Analyse 1.606: Echte opportuniteiten verscholen in...

Gerelateerde berichten

Ontvang een gratis proefexemplaar en ontvang nu ook onze nieuwsartikels

Schrijf u nu in 
Proefexemplaar Analyse & FondsenAnalyse
 
Wait a minute, while we are rendering the calendar
Analyse Banner